Оди до главна содржина
Кујнска маса

Која кујнска маса е најдобра за вашиот дом

Изборот на вистинската кујнска маса може да биде стресно искуство, особено ако не знаете што точно барате. Можностите се бесконечни и ако започнеме да пазариме без информации, ќе се потпреме на пресудата на продавачот. Во минатото, изборот на кујнска маса беше лесна задача. Отидовте во продавницата и донесовте дома маса што се вклопува во вашата трпезарија и вашата финансиска рамка. Изборот на вистинските столови исто така не беше проблем, бидејќи овие маси веќе беа продадени во комплети за столици и немаше многу опции за избор.

Форма

Една од првите одлуки што треба да ги донесете е да одлучите за обликот на трпезариската маса што сакате да ја купите.

Класичен правоаголен распоред

Правоаголната трпезариска маса е далеку најпопуларна од многуте опции. Обезбедува чисти и добро дефинирани прави линии, додека совршено ги исполнува вашите потреби. Без разлика дали станува збор за одлична семејна вечера или забава со пријателите, таквата маса е совршен домаќин!

Тркалезни маси: заштедете простор

Тркалезни и овални кујнски маси се популарни во малите трпезарии и апартмани. Тркалезните маси, исто така, помагаат да се создаде многу поинтимна средина, и во простор во кој доминираат прави линии, промената создадена од контурите е добредојдена.

Каков е вашиот стил?

Ако живеете во мал стан, стаклените и акрилните маси може да бидат идеални за вас поради нивната големина, а за оние кои често организираат забави, истегната маса е идеално решение. Најновиот тренд сега е рециклирана дрвена маса, и со зголемена свест на потрошувачите за околината, се чини дека е логичен избор.

Големина на табелата

Златното правило е да се осигурате дека има најмалку 100 - 120 см помеѓу масата и мебелот што доаѓа во контакт со идот. Ова обезбедува многу простор за шетање по масата и гарантира дека луѓето можат да станат и да седнат без да налетаат на столици.