Оди до главна содржина
единица за бела кујна

Што е со белиот кујнски тезга

Класичното искуство на чисто белите кујни е присутно долго време. Зошто овој тренд с still уште се одржува? Белата боја е знак на чистота, малите простори се попространи благодарение на неа и ги осветлуваат првично потемните простории. Сепак, белата кујна во комбинација со чисто бела кујна може да изгледа премногу студено. Со цел да се "загрее" оваа бела боја, се препорачува да додадете одредени елементи во собата. Можеме да го постигнеме ова со мешање метални елементи со контрастни бои, ткаенина, додавање дрвени елементи.

Ефекти на метали

Бакар, бронза, месинг и полиран никел можат да додадат малку потопол ефект на белиот кујнски шалтер. Wallидни светилки со златни бои, обесени бели украси со малку златна боја додаваат малку луксуз на белата боја.

Бои и метали

Во споредба со прекумерната употреба на широк спектар на метали, често е доволно да се избере една контрастна боја која, во комбинација со метална боја, може да обезбеди навистина неочекуван ефект.

Позадини

Сосема е оригинална идеја да залепите позадина во кујната. Во секој случај, позадината додава боја, динамика и живот на белиот кујнски шалтер.

Шарен кујнски остров

Составен дел од кујната во англо-саксонски стил е кујнскиот остров. Обоени кујнски острови со дрвена рамка често се наоѓаат во белите кујни, бидејќи не само што создаваат контраст, туку и додаваат елеганција, просперитет и изобилство во кујната.

Тепих од плочки

Користењето килим е одлична опција кога сакате да прикажувате бои и модели околу чисто бел кујнски шалтер. Сепак, вистината е дека тепихот е собирач на прашина и претставува опасност од сопнување. Ние ги заобиколуваме овие проблеми со едноставен тепих од плочки, што е многу попрактично и поинтересно од обичниот тепих. 

Обоен таван

Со обоен таван, можете да внесете необични бои во просторот. Таваните обично се насликани во една од нијансите на бело. Меѓутоа, во случај на бела кујна со елегантна бела кујна, таванот во боја е одлична идеја!