Ugrás a tartalomra
konyhai egység

Hogyan válasszuk ki a megfelelő konyhai színt?

Sokféle konyhai egység létezik, az anyagtól, a minőségtől és a pénzügyi költségvetéstől függően, de legalább ilyen fontos a színválasztás. Melyik szín a legjobb a konyhában? Segítünk a választásban!

Márvány mintázat fehér és bézs színben

Ezek a leggyakrabban használt árnyalatok, különösen a természetes anyagokból, például gránitból vagy kvarcból készült konyhapultokhoz, de még azok is, akik a laminált táblák árnyalatait választják, mint ezek az árnyalatok, mert semlegesek és alkalmasak a különböző konyhai pultokhoz és stílusokhoz. Világosak, de nem olyan nehéz karbantartani őket, mint a hófehér.

Hófehér

A hófehér szín valóban elegáns szín, legyen szó konyhai pultról vagy pultról. Egy biztos: a hófehér konyha lenyűgözőnek és ugyanakkor nagyon finomnak tűnik. A fehér tábla ideális a minimalista háztartásokhoz, de modern belső terekhez is.

Kis konyhákban, fehér szekrénnyel kombinálva növeli a teret, míg nagyobb konyhákban nagy kontrasztot hoz létre egy markánsabb fa szekrénnyel.

Faipari

A fából készült konyhai pultot ritkán használják, de népszerűbbek a laminált fából készült pultok és deszkák. Ideálisak fehér szekrényekhez és skandináv stílusú konyhákhoz, mivel kiegészítik a túl steril fehéret egy kis meleg árnyalattal.

Fekete vagy sötét

A fekete vagy teljesen sötét konyhaszekrények jól kombinálhatók a fehér vagy sötét konyhaszekrényekkel és huzatokkal. Egy teljesen sötét konyhában csak akkor használják, ha azt akarjuk, hogy illeszkedjen a környezetbe, de csak akkor, ha a konyha tágas és jól megvilágított természetes vagy mesterséges fény által. A fehér konyhaszekrénnyel pedig nagy kontrasztot teremt, és kisebb konyhákban is használható.

szürke

A halványszürke konyhapultok az utóbbi években egyre népszerűbbek, és szinte elnyomják a klasszikus bézs vagy krém vonalak népszerűségét. Az ok egyszerű, a szürke olyan semleges, mint a bézs, és hasonló árnyalatokkal rendelkezik, de sokkal jobban illeszkedik a népszerű minimalista dizájnhoz.